Reindustrializarea României se află în prim-planul viziunii economice promovate de premierul Marcel Ciolacu, care a reiterat necesitatea acestui proces în cadrul vizitei de vineri, în județul Bistrița-Năsăud. Ciolacu a explicat că reindustrializarea necesită un parteneriat puternic cu mediul privat și investiții bine direcționate în sectorul industrial.
Dacă nu facem o dezvoltare paralelă, statul trebuie să se țină de ceea ce a început pentru prima oară în spitale, în educație, în infrastructura rutieră, în infrastructura portuară și în infrastructura de căi ferate, dar aceasta trebuie să fie cumva echilibrată cu dezvoltarea mediului privat.
Când am vorbit prima oară de reindustrializare, au și ieșit unii, o hăhăială din aia: ia uite, a venit ăsta ca Ceaușescu. N-au înțeles nimic; văd că acum au început să înțeleagă, a declarat Marcel Ciolacu.
Potrivit premierului, un alt aspect al planului de reindustrializare vizează implicarea României în eforturile de reconstrucție a Ucrainei.
El a menționat că reindustrializarea se face în parteneriat cu mediul privat și prin asigurarea unei stabilități politice.
Reindustrializarea o fac împreună cu grupul Metaplast pentru că dânsii au know-how-ul, au management-ul deja implementat şi dorinţa mea este să dezvolte cât mai repede.
Dacă înţelegem exact acest plan complex, dar simplu, de fapt, important este cel mai mult să fie eficient, vom merge înainte. Dacă nu, vom rămâne în zona şi în cercul nostru strâmt, cum spunea poetul, de unde nu vom şti cum să ieşim peste doi, trei ani.
Eu sunt optimist și sunt convins că vom avea o stabilitate politică confortabilă și o schimbare de paradigmă în a nu și dori un președinre guvernul său personal pentru că am văzut ce a ieșit, a adăugat Marcel Ciolacu.
CITEȘTE ȘI: